والدین همیشه آنلاین

والدین درگیر فضای مجازی و تنهایی کودکان

برخی از والدین که به کار در خانه مشغول و درگیر فضای مجازی هستند از فرزندان خود غافل می شوند، البته راهکارهای مناسبی برای والدین درگیر فضای مجازی و غافل از فرزندان وجود دارد.
کد خبر: ۱۲۸۶۷۸۱

والدین درگیر فضای مجازی و تنهایی کودکان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ، کار در خانه حتی در بهترین شرایط نیز ممکن است دشوار باشد. برای والدین، تلاش برای انجام مسئولیت های شغلی و در عین حال رسیدگی به بچه ها، بسیار سخت است. حین انجام مسئولیت های شغلی ممکن است فرزندتان را نادیده بگیرید یا از او فاصله بگیرید، یا شاید او را مشغول برنامه های تلویزیونی کنید تا بتوانید یک ایمیل مهم را بفرستید. مهم نیست که شما چگونه از دستگاه های دیجیتال خود در طی شیوع ویروس کرونا استفاده می کنید، بلکه مهم این است که به احتمال زیاد کودک شما آن را مشاهده و در ذهن خود ذخیره می کند.

اعتیاد به فضای مجازی

هنگام استفاده از دستگاه دیجیتال و فضای مجازی هوشمندانه رفتار کنید؛ فرزند پروری حتی قبل از همه گیری ویروس کرونا، در جامعه دیجیتال امروزی چالش برانگیز بود. بیشتر افراد مشغول تلفن های هوشمند، رایانه های لوحی و لپ تاپ خود هستند و از طریق آن ها تماس برقرار می کنند، به ایمیل های خود دسترسی پیدا می کنند و برای ارتباط با دوستان، خرید و مطلع شدن از اخبار از آن ها استفاده می کنند. مشکل این جاست که این دستگاه های هوشمند می توانند به نوعی برای تعامل با کیفیت با فرزندان یک مانع محسوب شوند.

والدین درگیر فضای مجازی و تنهایی کودکان

راهکاری برای والدین درگیر فضای مجازی و غافل از فرزندان

  1. برای خود مرز تعیین کنید:

    اگر برای کار خود حد و مرزی قائل شوید، بهره وری بیشتری خواهید داشت. اگر مجبور به کار کردن هستید، نسبت به مدت زمانی که در کنار فرزندان خود نیستید آگاه باشید. پس از اتمام کارتان، به سراغ آن ها بروید و با خانواده خود بنشینید و محدودیت هایی را برای استفاده از تلفن های هوشمند و رایانه تعیین کنید. بهتر است مثلا در زمان وعده های غذایی، تلفن همراه تان را کنار بگذارید. مهم است که این محدودیت ها را برای بودن در کنار فرندانتان در نظر بگیرید و به آن ها پایبند باشید.

  2. زمان خود را محدود کنید :

    کار کردن در محدوده های زمانی می تواند یک روش موثر برای انجام کارها باشد. اگر شما و همسرتان هر دو در خانه کار می کنید و از انعطاف پذیری رفتاری بالایی برخوردار هستید می توانید چنین برنامه ریزی کنید که یکی از شما ساعات صبح را به فرزندان اختصاص دهد و دیگری ساعات بعدازظهر. همچنین زمانی که در اختیار فرزندانتان هستید وسایل مرتبط با کارتان را در اتاق دیگری بگذارید.

  3.  از تکنولوژی به صورت هوشمندانه استفاده کنید :

    اگر تماس مهمی دارید یا باید ایمیل مهمی را ارسال کنید، اشکالی ندارد. در این میان به کودک خود اجازه دهید تا 1-2 کارتون 30 دقیقه ای را تماشا کند. بعد از اتمام کارهای تان، تلفن خود را کنار بگذارید و وقت تان را صرفا با آن ها سپری کنید.

  4.  از تایمر استفاده کنید :

    از تایمر گوشی هوشمند خود به عنوان ابزاری موثر استفاده کنید. اگر بازی با فرزندتان زمان مشخصی ندارد، می توانید تایمر را به عنوان مثال برای 15 دقیقه تنظیم کنید و سپس تلفن تان را کنار بگذارید و توجه خود را به ایمیل و پیام های مربوطه به کارتان معطوف نکنید. همچنین می توانید تایمر خود را به مدت 12 دقیقه تنظیم کنید تا بتوانید قبل از به صدا درآمدن زنگ هشدار، 3 دقیقه پایانی را به فرزندتان خبر دهید. به این ترتیب می توانید بدون اینکه مدام ساعت را چک کنید، از زمان خود در کنار فرزندتان لذت ببرید.

  5. سعی کنید همزمان چند کار و وظیفه را انجام ندهید :

    وقتی تصمیم به کار کردن گرفته اید منحصرا روی آن تمرکز کنید و به طور مثال؛ زمانی که تصمیم به گذراندن وقت خود با فرزندتان دارید، توجه خود را با ایمیل و پیام های مربوطه به کار تقسیم نکنید. تلفن خود را در حالت پرواز قرار دهید یا اعلان ها را بی صدا کنید زیرا به صدا درآمدن اعلان ها باعث می شود زمان را از دست بدهید.

  6. روی به تعاملات سالم تر آورید :

    بسیاری از ما چنان به تلفن و رایانه اعتماد و عادت کرده ایم که بدون آن ها احساس راحتی نمی کنیم. مشکل این است که حین استفاده از این وسایل هوشمند، پاسخگویی و توجه به فرزندان کمتر می شود. کودکان خردسال برای رشد اجتماعی و عاطفی خود به توجه والدین نیاز دارند و در غیر این صورت، از ارتباطات سالم الگو نمی گیرند.

  7. قانون و قواعد تعیین کنید :

    برای استفاده از تلفن همراه، رایانه و شبکه های مجازی قوانینی تعیین کنید و نسبت به فرزندان خود احساس مسئولیت کنید. هرگز اجازه ندهید که این دستگاه های هوشمند، وقت و زندگی شما را غارت کنند. با تعیین زمانی برای کار و زمانی برای استراحت، از گذراندن وقت با کیفیت با خانواده و فرزندان خود اطمینان حاصل کنید از این طریق نیاز کودک شما برآورده شده و رفتار های سالم را حین ساعت کاری تان نیز می آموزد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها